Havuclu kek tarifi

Havuclu kekin icine ne konur?

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  1. 4 adet yumurta.
  2. 2 çay bardağı şeker.
  3. 2 çay bardağı sıvı yağ
  4. 2+2 parmak su bardağı un.
  5. 4 su bardağı iri rendelenmiş havuç
  6. Yarım tatlı kaşığı tuz.
  7. 2 tatlı kaşığı tarçın.
  8. 1 tatlı kaşığı vanilya.

Starbucks Keki nasıl olur?

Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpalım. Sıvı yağı, yenibaharı, tarçını, cevizi ekleyip tekrar karıştıralım. Ardından unu eleyip kabartma tozu, vanilya ve karbonatla birlikte kabımıza alalım iyice karıştıralım. Son olarak kek harcımıza rendelenmiş havuçlarımızı ekleyelim karıştıralım.

Havuçlu keke süt konur mu?

Öncelikle havuçlar rendenin ince kısmıyla rendelenir yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar mikserle iyice karıştırılır mikser yoksa bu işlemi çırpıcıylada yapabilirsiniz . Süt ve sıvı yağ eklenir.

Havuçlu Kek E yoğurt konur mu?

İlk önce yumurta ve şeker çırpılır. Şeker eriyince yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş havuçlar ve ceviz dahil edilir ve çırpmaya devam edilir. Ardından bu karışıma elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçında eklenir boza kıvamına gelince yağlanmış kek kalıbına dökülür. 175 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.

Havuçlu kekin havucu sıkılır mı?

Havuç un ise kabuğu sorulur. Rendeleme işlemi yapılır ve suyu sıkılır. Eğer suyunu sıkmayı unutursanız kekin içi iyi pişmiyor. 170 derecede otuz dakika pişirin sonra da 160 a düşürün.

Süt yerine keke yoğurt konur mu?

Sütle yapılan keklerde daha az şeker tadı hissedilir. … Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır.

En lezzetli kek nasıl yapılır?

Kekin Yapılışı;

  1. Yumurtalar ve toz şekeri bir mikserle krema haline gelene kadar karıştıralım.
  2. Süt, rendelenmiş limon kabuğu ve zeytinyağını karışımın içerisine atıp karıştırmaya devam edelim.
  3. Keki iyi kabartmak için unu eleyerek kullanmamız gerekir.
  4. Vanilya ve kabartma tozu ekleyin.